Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML #1

Resepi Kek Hati Parek Lama

Semua golongan termasuk kanak2 sangat menyukai rasa uniknya. Walaubpun masa kukusannya lama.

Bahan bahan loyang 9 x 9 10 biji telur a 4 biji putihnya dibuang 16 oz mentega dicadangkan mentega golden churn 9 gelas tepung gandum dam 3 sudu teh soda bikarbonat diayak bersama 8 sudu besar gula hitam browning sugar rujuk resepi browning sugar 1 kati 600 g kismis hitam 1 2 tin susu pekat manis 4.

Resepi kek hati parek lama. Serius cakap salah satu kek serawak yang aznie suka sangat makan. Kek hati pari atau lebih dikenali kat sarawak sebagai hati parek antara ke tradisional sarawak. 4 gelas gula halus boleh kurangkan 1 2 gelas.

Kek hati parek kek hati pari oleh myresipi. Kek nie agak tahan lama kalau disimpan dalam peti sejuk. 1 2 tin susu pekat manis.

Resipi sedap dan mudah untuk kek hati parek. Salah satu kek paling popular di sarawak dari dulu sampai skrg masa mengukusnya agak lama tetapi ia boleh bertahan lama 2 3 bulan lamanya pd suhu sejuk di samping rasanya yg sedap masam manis dan berkualiti cubalah resepi ini. Tinta sendiri ada beberapa resepi kek hati pari.

Kek hati parek hati pari bahan bahan loyang 9 x 9 10 biji telur a 4 biji putihnya dibuang 16 oz mentega utk dptkan hasil yg baik pilihlah mentega golden churn 9 gelas tepung gandum 3 sdt soda bikarbonat diayak bersama 8 sb gula hitam browning sugar rujuk resepi browning sugar 1 kati 600 g kismis hitam. Resepi kek hati pari parek. Lagi lama kita simpan lagi sedap tau.

Biarpun tidak secantik dekorasi kek fondant dan aising sugar tetapi keenakan rasanya yang sering menambat hati mereka yang menikmatinya. Saya masih ingat lagi sewaktu kecil ibu ibu saudara saya sering merungut apabila tiba masa membuat kek sebab masa tu mereka tak gunakan electric cake mixer tetapi memukul mentega dengan gula. Sebenarnya kek yang tinta buat masa hari raya dan dalam peti sejuk masih ada lagi sedikit kek nie.

Kek yang dikukus hingga 8 jam. Sebenarnya kek yang tinta buat masa hari raya dan dalam peti sejuk masih ada lagi sedikit kek nie. Ada sesetengah resepi tu campuran kismis dgn buah prune ada resepi yang hanya mengguakan buah.

Kek hati pari atau lebih dikenali kat sarawak sebagai hati parek antara ke tradisional sarawak. Kek hati parek sarawak memang terkenal dengan kehebatan keknya. Kek hati pari semakin terkenal ke seluruh malaysia bahkan ke negara2 jiran.

Juga kek yang tahan lama. Published at 15 jan 2009 09 04 pm kategori. Tinta sendiri ada beberapa resepi kek hati pari.

Kek hati pari sangat terkenal di sarawak sejak sekian lama 70 an. Kek hati parek pari stingray liver adalah kek tradisi wajib yang mesti dihidangkan atas meja tamu pada setiap perayaan. Resipi ringkas menu alam masa penyediaan.

Unknown resepi kek hati pari parek. Tapi berbaloi sangat dengan rasanya yang hebat. Kek hati pari parek.

Ada sesetengah resepi tu campuran kismis dgn buah prune ada resepi yang hanya mengguakan buah. Tidak dapat dikesan jika ini resepi anda mohon jasa baik untuk pm page untuk admin masukkan nama anda sebagai kredit resepi terima kasih total 1. Kek nie agak tahan lama kalau disimpan dalam peti sejuk.

Pin On Sarawak Layer Cakes

Pin By Ani On Milk Amazing Cakes Cake Milk

Pin On Cakes

Pin On Doll Cake

Pin Di Cakes

Pin On Recipes

Pin On Cakessssssss

Pin On Lovely Cakes Collection Steamed Method

Pin On Lovely Cakes Collection Steamed Method

Recipes Today Espresso Marble Cheese Brownies Cheese Brownies Brownies Brownie Desserts

Pin On Steam Cakes

Pin On Lovely Cakes Collection Steamed Method

Pin On Doll Cake

Pin On Recipes To Cook

Pin On Steam Cake

Pin On Happy Tummy

Cake Hitam Sarawak Steam Cake Recipe Yummy Cakes Steamed Cake

Pin On Kek Kukus


Posting Komentar untuk "Resepi Kek Hati Parek Lama"